AKTUELNO

Investicioni fond Partners Group demantovao je tvrdnju jednog od lidera SzS Vuka Jeremića da je zaposlen u tom fondu i naglasio da je on angažovan samo kao spoljni saradnik, čime je propao Jeremićev pokušaj da pomenutim zaposlenjem opravda svoju imovinu.

Naime, Jeremić je gostujući u jednoj emisiji rekao da zarađuje za život tako što je član borda pomenutog investiciong fonda.

- Ja trenutno živim od toga što sam član borda najvećeg evropskog investicionog fonda, koji je drugi po veličini investicioni fond na svetu. Ja zarađujem novac, plaćam porez u Srbiji – rekao je Jeremić i dodao da se taj fond zove Partners Group.

Međutim, iz švajcarskog fonda stigao je demanti – Jeremić ne samo da nije član borda direktora, već nije ni zaposlen u fondu.

Foto: TV Pink Printscreen

Predstavnica za medije Partners Group Dženi Blinč kazala je da Vuk Jeremić nije zaposlen u investicionom fondu Partners Group, već da je angažovan kao spoljni saradnik u okviru neprofitnog projekta PG Life, i to kao član Međunarodnog savetodavnog veća.

Urednik medijske mreže Antidot Zoran Janjić naglasio je da je ova mreža tri nedelje pokušavala da dobije komentar Partners Group.

- Odmah nakon emisije u kojoj je Vuk Jeremić izjavio da svoje prihode ostvaruje kao član borda istog dana je istraživački tim Antidota krenuo da dobije zvaničnu izjavu. Naši napori su trajali tri nedelje. Oni su na sve načine izbegavali odgovor da bi nam juće zvanično potparol odgovorio na ono što smo sumnjali, da Vuk Jeremić nije član borda i da ne prihoduje svoj novac od te kompanije – rekao je Janjić.

Foto: TV Pink Printscreen

Janjić navodi da to što je Jeremić član savetodavnog tela znači da ne može da prihoduje milione i da ih opravda onako kako je to predstavio javnosti.

U Antidotu kažu da je jasno da savetodavno učešće u projektu ne podrazumeva nikakve milionske zarade kojima bi Jeremić mogao da opravda svoje sumnjivo stečeno bogatstvo.

Marko Matić, novinar medijske mreže Antidot, kaže da su dobili vest da je presuda Patriku Hou potvrđena i da je to sudska potvrda da je Vuk Jeremić dobijao novac od kriminalnih izvora.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jeremića je finansirao Patrik Ho, koji je osuđen zbog poslova pranja novca i međunarodne korupcije, u čemu je učestvovao i Vuk Jeremić i zato je njemu jako bitno da što pre opravda novac koji ima. Jeremić će morati da opravda milione koje ima – naveo je Matić.

Podsećamo, bivši političar iz Hong Konga Patrik Ho (69) osuđen je na tri godine zatvora od strane američkog federalnog suda u Njujorku zbog umešanosti u aferu davanja mita afričkim liderima putem kontakata u Ujedinjenim nacijama, tešku viš emiliona dolara.

#Antidot

#Vuk Jeremić

'